4 Ocak 2013 Cuma

SEMİNER VAR DEDİLER GELDİK..


KOŞ KOŞ KOŞ SEMİNER VAR HEMDE 2 SERTİFİKALI!! :)

Tabiki de başlıktaki gibi değildi gitme sebebim. Tamam etkisi yok değil %3 falan asıl etkili olan konusu.  Diksiyon, Beden dili, Etkili konuşma.
Adamın 7-8 senesini alan iş bizim için sadece 2-2.30 saat arası. Napalım bizde hiç biri olmadığı için belki 3-5 faydası olur diye niyetlendik gitmeye. Cebimizde de 3-5 kuruş varsa demek ki aldık bileti günler öncesinden.













Öncelikle kim bu adam ?
Özel hayatı bizi ilgilendirmez. Kariyeri hakkında bir kaç bilgi vereyim.

Kariyeri İlk iş deneyimini 1995'de Show TV'de başlayıp Mehmet Ali Birand'in 32. Gün ekibinde yer alarak gerçekleştirdi. 1999 yılında Show TV'nin satılmasına rağmen bu kanaldan ayrılıp Star TV'ye geçti. 2000 yılında Uğur Dündar'ın gelmesine rağmen Star TV'den ayrılarak CNN Türk'e geçti. CNN Türk haber merkezinde editör ve sunuculuk yapmıştır. 2005 yılında CNN Türk'ten ayrılıp Diyalog Anlatım İletişim'de ve İletişim Akademisi'nde sunuculuk dersleri vermektedir. 2008 yılında kısa bir süre Fatih Altaylı'nın teklifi üzerinde Kanal 1'e geçti ve bu kanaldan ayrıldı. Daha sonra Erdoğan Aktaş'ın ekibinde yer alan Öğretir, Habertürk'te Gün Ortası haberlerini sundu. Aktaş'ın atv ve a Haber'e geçmesiyle birlikte, Öğretir de 10 Ağustos 2009'dan beri atv'de Ana Haber Bülteni'ni sunmaktadır. 2012 yılında Burç Kolejinde Ayrıca Burç Koleji bünyesinde Sunuculuk ve Diksiyon Kulübü dersleri vermiştir.

  Derken sabahın bir vakti kalk seminere git. Bostanbükü köyünden sabah Karabük'e merkeze gidecek araba  bekle. Aaa! oda ne yarım saatte geçen karabük arabası geçeli 5 dk olmuş. Neyse yürü 100.yıla 5 dk daha geç arabaya binsem seminer kaçacak. araba yok. Tabi pazar gününün tek sorunu karabük'te araba bulmanız imkansız tıklım tıkış bineceksin başka çaren yok. 100.yılda da araba olması beni şaşırtmadı. Yürü şimdi okula bir ümit orada araba bulunması. Okula doğru giderken bir grup öğrenci topluluğuda ilk önce nereye gittiklerini bilmediğim topluluk araba çevirdi muhtemelen karabük'e gidiyor atla bekleme başka çaren yok. Şansa bu grupta seminere gidiyor. Neyse daha önce hiç gitmediğim için yolunu bilmediğim yeni şehir kültür merkezine bir gün önce arkadaşla konuştuk onunla beraber gideceğiz. Kares AV menin önünde arkadaşla buluştuktan sonra yürüyoruz. Ben hafif uyku mahmuru olduğum mu yoksa gerçekten de oranın yolu gerçekten dağa tırmandığındırdığından mı anlamadım baya yoruyor insanı. Kaç tane olduğunu sayamadığım merdivenleri çıktıktan sonra ben geldik diye sevinirken arkadaşlarımın ağzından çıkan biraz daha yürüyeceğiz sözü hevesimi kursağımda bırakmaya yetmişti. Sonunda geldik. Biz geç kaldık derken daha sıra olduğunu yeni gördük. İçeriye girerken nüfus cüzdanlarımızı bırakıyoruz. Sebep sertifika için isim alacaklar. Sertifika diyince akan sular durur dedik bizde verdik :) ama hala aklımızın bir köşesinde duran çıkarken o kadar kişi içerisinden nasıl alıcaz biz bu kimlikleri neyse girdik salona.
  Lan arkadaş bir koltuk bu kadar mı rahatsız olur. tahmini olarak kültür merkezi 1990 da falan kurulduysa koltuklarda o zamandan beri hiç değişmemiş. Buna da eyvallah dedik. O sıra yanımda bir hareketlenme sezdim. Bir göz attım geçen ki etkili konuşma seminerinde önümde oturan kızlar bu sefer yanımda :P 
  Bu sırada saat 11.45 civarı cem öğretir hala ortalarda yok derken anons edildi ve giriş yaptı.
Her zamanki ana haber bülteni sunarken ki girişini yaptı. " Haberin merkezinden ATV ana haber merkezinden herkese iyi akşamlar "gerçekten muazzam bir tonla diksiyon artık neyse süper bir ses. O sesle dese ki soyun benden önce soyunacaklardan bana soyunma sırası gelmez. Gerçekten çok etkileyici ses tonu var. Şöyle olmalı böle olmalı derken 3.30 saat geçmiş. Ne ara geçti bu kadar vakit demeyi gerçekten çok isterdim ama o soğukta kendimi olaya veremedim.
  Derken aralarda çekilişimiz yapıldı. Bana her zaman ki ..... kaldı. Napalım :) ıpad gitti, work and travel gitti, amerikan kültür derneği indirimi gitti, gitti oğlu gitti anlayacağınız. 
 Son molamıza çıktığımızda hiç bir masraftan kaçınmayan organizasyon sorumlularımız patos dağıtıyor :D 
Aklımızı kullanalım kimliklerimiz önceden alalım dedik bizde o ara ama aklın yolu bir arkadaş çıkışta olan izdihamın aynısı neredeyse burada bırakalım geçelim bari içeri napalım bu sıkışıklığa girecez. İçeri girdik soru cevap bölümümüzde yaptıktan sonra artık o izdihama girebiliriz. İzdihamda korkulan kadar olmadı allaha şükür herkes sağ salim eve dağıldı.
  Plaketler dağıtıldı (çok amatör bir şekilde). Fotoğraflar çekildi ve seminer bitti. :)

                                                                                                                       (yaklaşık bir 10 günlük rötarla)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pages - Menu