16 Mart 2015 Pazartesi

Boeing Uçaklarında 3D Yazıcıdan Üretilmiş 20.000 Parça


Sayfa Yönelendirme










  Havacılık sektöründe 3D Yazıcıların büyük bir rol oynadığını hepimizi biliyoruz. Boeing, Airbus, Lockheed Martin gibi şirketler 3D Yazıcıları oldukça sık kullanıyorlar. Fakat birçoğumuz 3D Yazıcıların havacılık sektöründe kapladığı yeri ve önemini tam olarak bilmiyoruz.
  Geçtiğimiz haftalarda bir patent başvurusu (Merak edenler İçin başvuru) tamamlayan Boeing uçaklardaki parçaların birçoğunu 3D Yazıcıdan ürettikleriyle yer değiştirmeyi planlıyor. Boeing yaptığı patent başvurusunda; farklı merkezlerde uçak parçalarını stoklamak, gereken lokasyonlara parçaları ulaştırmak ve muhtemel gecikmelerden kaçınmak adına uçağın birçok parçasını 3D Yazıcıdan üretilebilir hale getirmeyi planlıyor. Böylece yedek parça ihtiyacı olan bölge 3 boyutlu modeli 3D Yazıcıya göndererek üretimini yapacak.
Boeing halihazırda uçaklarında yaygın olarak 3D Yazıcıyı kullanıyor. GeekWire‘a göre şuanda yaklaşık 20.000 parça Boeing uçakları için 3D Yazıcıdan üretiliyor. Son olarak Boeing sözcüsü Nathan Hulings F/A 18 Super Hornet uçağında 150 farklı parçanın SLS 3D Yazıcısından üretildiğini belirtti. Buda Boeing’in şimdiden patent dosyasını destekler nitelikte çalışmalarından birisi. Bunun yanında şimdilik plastik ile sınırlı olan çalışmaların patent dosyasında da yer aldığı gibi metal, alaşm ve plaster gibi malzemelerle de genişletileceği belirtiliyor.
Boeing’in bu atağı ile aynı sektördeki rakip firmalarda benzer yaklaşımları benimseyeceklerdir. Buda 3D Yazıcı sektörünü genişletecek adımlardan biri olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pages - Menu